Головна » 2017 » Грудень » 14 » День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕ
20:24
День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕ

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕ. Указ N 945/2006 про заснування цієї пам'ятної дати підписаний Президентом України 10 листопада 2006 року.

30 листопада 1986 року було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. А 14 грудня вибрано днем для вшанування учасників ліквідації.
У КЗ «Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР щороку проводиться захід із вшанування загиблих під час ліквідації страшної аварії. Це лихо торкнулося сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події.

Під час проведення заходу пройшла хвилина мовчання зі вшанування пам'яті загиблих ліквідаторів на Чорнобильський АЕС.

Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції.

Від усього серця зичимо героям-ліквідаторам та усім, хто пам’ятає світ до Чорнобиля, і тим, хто народився вже після катастрофи, – міцності духу, здоров’я і впевненості у завтрашньому дні!

Просмотров: 328 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: