Головна » 2018 » Жовтень » 24 » Європейський тиждень місцевої демократії
12:44
Європейський тиждень місцевої демократії

Мета: допомогти учням усвідомити важливість європейського об'єднання; приналежність України до європейської сім'ї народів ; ознайомити з культурою та побутом життя європейських країн; виховувати в учнів повагу до інших народів.

Класи: 5 – 10

Час проведення: з 15 жовтня по 21 жовтня 2018 року

В серці кожної людини
Місце є для Батьківщини.
А у мене і в родини
Живе в серці Україна!

З метою поглиблення знань учнів щодо місця України в Європі, необхідності співпраці із західними сусідами в КЗ «Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР проведено Європейський тиждень місцевої демократії (15.10 – 21.10.2018 р.).

Людина народжується на світ і разом із життям отримує в спадок, найбільше і найцінніше багатство – Батьківщину. Її не вибирають за смаком і бажанням, так само, як і не вибирають собі неньку. Вітчизна, як рідна мати, - це наша доля. І тому Українська держава, маючи великий природний, економічний, культурний, інтелектуальний потенціал, спроможна знайти належне місце серед народів Європи і світу.

Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна здобути свій український дім за європейськими стандартами. 15 жовтня було оформлено тематичні газети «Місцева демократія – основа сучасної держави» під керівництвом педагога-організатора Латишевої А.В.

16 жовтня класні керівники провели класні години – бесіди «Діяльність та структура Ради Європи».
17 жовтня було проведено книжкову виставку «Місцеве самоврядування – основа сучасної демократії», завідуючою бібліотеки Тітовою Т.В. та бліц-опитування серед учнів 8-10 класів (тестування) «Демократія – це…» вчителем історії Шершньовою Л.Г.

18 жовтня класні керівники та вихователі провели конкурс учнівських плакатів, малюнків, годин – новин з висвітлення питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, міжрегіонального співробітництва Запорізької області, міста Запоріжжя з країнами ЄС та країнами – членами НАТО.

9 жовтня було проведено під керівництвом завідуючої бібліотекою Тітовою Т.В., вчителем історії Шершньової Л.Г. та педагога-організатора Латишевої А.В. брейнг – ринг для учнів 5-10 класів «Європа нашими очима».

Ще відбулася гра – вікторина «Відкриваємо для себе Європу» під керівництвом вчителя історії Шершньової Л.Г. та педагога-організатора Латишевої А.В..
 
І кінцевим заходом цього тижня відбулася зустріч із сільським головою для учнів 8-10 класів «Спитаймо у мера нашого міста». Тут було обговорено питання щодо вступу України до європейської спільноти. Учні висловлювали свої думки, щодо місця України в Європі та необхідності співпраці із західними сусідами. Селищний голова дала відповіді на питання, що хвилювали школярів нашої школи, громадян нашої країни.

Європа змінює своє обличчя, а наша Україна знаходиться в епіцентрі цих змін, доводячи своє прагнення називатися Європейською державою. Тому кожен із нас може з гордістю сказати: «Я – європеєць!»

Підготували та провели:

  • Завідуюча бібліотекою: Тітова Т.В.
  • Вчитель історії: Шершньова Л.Г.
  • Педагог-організатор: Латишева А.В.
Просмотров: 276 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: