Головна » 2018 » Листопад » 24 » Голодомор. «Не згасне свічка пам’яті»
11:09
Голодомор. «Не згасне свічка пам’яті»

Як відомо, жертв Голодомору – геноциду українського народу – вшановують щороку в четверту суботу листопада. Цьогоріч цей день пам’яті припадає на 24 листопада. По всій Україні відбудуться поминальні заходи. 

Пам'ять – нескінченна книга, у якій записано все: життя людини і життя країни. Та багато сторінок у нашу історію вписано кривавим і чорним, бо наша земля пам’ятає усе. Усі ті страшні події які були раніше. 

Так, в КЗ «Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР протягом 22-24 листопада було проведено лінійку-реквієм під назвою «Палає свіча пам’яті» по жертвах імперських насильств над українцями, в тому числі і Голодомору 1932-1933 рр. Приспущений Державний Прапор України в учбовому закладі символізує жалобу та скорботу всіх учасників учбово-виховного процесу.  В актовій залі учбового корпусу учні переглянули відеосюжети та фотографії цих страшних подій. 

Під час виступу адміністрацією учбового закладу було підкреслено, що мільйони загиблих, тисячі ненароджених, понівечені людські долі, виснажена душа українського народу — це безпрецедентний злочин у світовій історії. Масштаб цієї трагедії важко осягнути і неможливо зрозуміти. Ім’я їй — Голодомор. Її суть — геноцид. Сьогодні запали свічку в пам’ять про невинно убієнних!

Ця страшна подія нікого не залишить байдужим. Діти запалили свої свічки пам’яті, щоб пом’янути тих, хто пішов з життя в ті страшні роки для нашої неньки України.

Ми схиляємося в скорботному доземному уклоні перед пам’яттю жертв страшного голодомору,  і нехай мертві не судять нас живих за черствість душ.
 

Просмотров: 325 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: