Головна » 2018 » Листопад » 21 » Інформаційно просвітницька робота в Терпіннівській школі-інтернаті
09:54
Інформаційно просвітницька робота в Терпіннівській школі-інтернаті

18 жовтня відзначався Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європарламентом у 2007 році. Протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент протидії. В учбових закладах було проведено багато інформаційних заходів.

З метою закріплення знань, та повторного попередження 12 листопада в КЗ «Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР практичним психологом та соціальним педагогом було проведено вхідне і вихідне анкетування з учнями 8-10 класів. Метою тестування було виявлення рівня обізнаності з проблемою торгівлі дітьми і людьми, проведено бесіду «Що ми знаємо про торгівлю людьми?». Також переглянуто і обговорено навчальні відеофільми «Станція призначення – життя» та «Небезпечна гра».

Практичним психологом та заступником директора з виховної роботи були проведені виховні заходи та тестування:

  • 1-4 класи - проведено бесіду «Будь обережним з незнайомцями», під час якої учні отримали чіткі інструкції, як діяти коли до дитини звертається незнайомець.
  • 5-6 класи – проведено годину спілкування «Твоя інформаційна безпека», під час якої учні дізналися, яку роль відіграють соціальні мережі, мережа Інтернет у вербуванні людей до рабства та інших негативних наслідків.
  • 7-8 класи - дискусія «Що таке торгівля людьми?», в ході якої учні переглянули презентацію «Попередження торгівлі людьми».

Була підкреслена і тема конфліктних ситуацій. Конфлікти в родинi виникають в більшості випадків від небажання йти на компроміс. Інколи емоції настільки сильні, що конфліктуючі сторони переходять на крик та образи. З цього приводу, 16 листопада до учбового закладу завітали представники ювенальної превенції Мелітопольського відділу поліції з профілактичними бесідами.

Інспектори поліції Іванов Миколай Вікторович та Луньов Микита Олександрович розповіли що, досить часто в сім’ї немає фізичного насилля, але зустрічаються обман та маніпуляції, і тут вже іде мова про моральне, психічне насилля. Під час бесіди були охоплені певні аспекти даної проблематики, а саме, поняття «насилля», види насилля, засоби попередження цього явища. Учням були надані контактні дані установ, до яких можна звернутися у випадку, коли все ж таки це сталося.

Просмотров: 332 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: