Головна » 2016 » Січень » 26 » День Соборності України
10:40
День Соборності України

На думку дослідників-істориків наша сучасна прекрасна Україна успадкувала демократичні традиції та державну символіку об’єднаної Української Народної Республіки. Але ця визначна дата, яка ніколи не випускалася з уваги українських політиків, тільки протягом останніх кількох років відзначається на державному рівні.

У Терпіннівській СЗШІ 22 січня у комп’ютерному класі сумісними зусиллями педагога-організатора Середи Х. М. та бібліотекаря Тітової Т. В. відбулося свято Соборності України. У виховному заході прийняли участь учні 3 кл., та 7-Б класу.

Педагог-організатор розповіла дітям, що авторами ідеї соборності України традиційно вважаються члени Кирило-Мефодіївського братства. До цього братства належав і найвідоміший український поет – Т. Г. Шевченко. Багато зусиль у цій роботі доклали діячі «Руської трійці» на чолі з Маркіяном Шашкевичем, а також інші талановиті українські діячі: М. Драгоманов, І. Франко, М. Грушевський.
Для жителів сучасної України цей день є важливим національним святом, його святкування супроводжується урочистими дійствами на державному рівні.

Бібліотекар Тітова Т. В. познайомила дітей з містами України, видатними пам’ятками історії. Діти співали пісні, розповідали цікаві факти з історії України, читали вірші видатних українських письменників. У пам’яті учнів залишилося багато позитивних емоцій та вражень.

   

 

Просмотров: 416 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: