Головна » 2019 » Квітень » 29 » Свiтле свято Великодня
19:46
Свiтле свято Великодня

25 квітня в КЗ «Терпіннівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР було проведено загальношкільний виховний захід «Великодні свята в Україні». На свято завітали вчителі, учні й батьки. Розпочався захід звучанням церковного святкового дзвону. Далі учасники дійства з невимовною щирістю намагалися донести до присутніх величність та особливе значення Великодня.

Ведучі Стіхіна Галина Степанівна та Сушко Наталія Миколаївна цікаво розповіли про Вербну неділю, про те, звідки з’явилася в нас традиція освячувати гілочки верби. Потім пригадали про традиції та повір’я українців, що стосуються кожного дня останнього тижня перед Великоднем; наводились цікаві факти про свято, історію походження української писанки, значення основних ліній, візерунків та кольорів.

Виховний захід відвідав настоятель Свято-Покровського храму села Терпіння протоієрей Олексій Кляхін.

Святково прибрана актова зала учбового закладу – писанки, свічки, паска, квіти – відтворювали святкову атмосферу Великодня. Учні читали милозвучні вірші про свято Великдень, співали пісні, розказували легенди і приказки про Великодні свята.

Протоієрей привітав усіх присутніх з Великоднем, розповів учням історію цього величного свята, а також про значення Воскресіння Христового для всіх нас. Особливе місце у виступі було відведено символу Великодніх свят – писанкам, їх значенню.

По завершенню заходу протоієрей побажав всім учасникам освітнього процесу з ретельністю та старанністю, з Божою допомогою освоювати і вдосконалювати знання. А батькам і вчителям нагадав, щоб вони з великою вiдвертiстю і самозреченням допомагали своїм дітям у навчанні.

Просмотров: 277 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: