Головна » 2020 » Березень » 10 » Відкрите корекційно-розвиткове заняття з розвитку мовлення
10:22
Відкрите корекційно-розвиткове заняття з розвитку мовлення

Проблема розвитку зв’язного мовлення є сьогодні дуже актуальною. Несформованість чи недорозвиток зв’язного мовлення характерний для всіх дітей, які мають інтелектуальні порушення та мають негативний вплив на розвиток, навчання, соціалізацію дитини.

 

Тому своєчасна цілеспрямована робота на корекційних заняттях із розвитку зв’язного мовлення сприяє розвитку розумової діяльності, засвоєнню навчальної програми, поліпшенню соціальної адаптації.

 

5 березня 2020 року логопедом Науменко Іриною Григорівною у 5 – Б класі (група учнів) було проведено відкрите корекційно – розвиткове заняття з розвитку мовлення з теми «Речення. Фронтальні ознаки речення».

 На корекційно – розвитковому занятті працювали над спеціальними мовними знаннями, поповненням словникового запасу; виробленням навичок усного й писемного мовлення; реалізацією важливих розвивальних та виховних завдань.

Для заняття було підібрано цікавий корекційний матеріал, який допомагав логопеду реалізувати компоненти процесу навчання, сприяв поглибленню інтересу до знань, а заняття перетворилося в процес справжньої співпраці педагога й учнів.

 

Отже основне завдання корекційного впливу на заняттях з розвитку мовлення – навчити дітей складно й послідовно, граматично й фонетично правильно викладати свої думки, розповідати про події з навколишнього світу. Це має важливе значення для спілкування дітей з оточуючими, для формування особистісних якостей.

 

 

 

Просмотров: 314 | Добавил: internat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: